Recept
« Terug naar recepten
Preischotel met saucijzen
PT40M
Preischotel met saucijzen
Omdat de meeste schotels met gehakt zijn heb ik gekozen voor saucijzen(had ik nog in de vriezer) Ook een lekkere combinatie
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preischotel met saucijzen te bereiden
Schil de aardappelen en kook ze ong. 10 min. Uit laten stomen en af laten koelen.
Snij de saucijzen in ieder 6 stukjes maar laar het vel eraan.
De oven voorverwarmen op 220 ºC.
Prei in niet te dunne stukken snijden, goed wassen en uit laten lekken.
Knoflook pellen en fijnsnijden.
Olie in de Hapjespan verwarmen en de prei en knoflook hier in fruiten en voorzichtig bakken zodat de knoflook niet kan verbranden.
De saucijzenstukjes erdoor en nog verder bakken.
Doe er de garam masala en een gekruimeld bouillonblokje doorheen en nog even laten fruiten.
De aardappelen in plakken snijden, ovenschaal invetten en een laagje aardappel erin.
Hierna de prei en weer een laagje aardappel erop.
De crème fraiche met de slagroom en ei mengen en de kaas erdoor roeren.
Er mag gerust wat peper bij maar zout zou ik niet doen want de kaas is al zout.
Schep dit over de aardappelen en zet het 25 min. in de oven, let op dat het niet verbrandt(zou jammer zijn).
Ik heb er de laatste 5 min. aluminiumfolie over gedaan.Hoe wordt het recept bereidt?
Snij de saucijzen in ieder 6 stukjes maar laar het vel eraan.
De oven voorverwarmen op 220 ºC.
Prei in niet te dunne stukken snijden, goed wassen en uit laten lekken.
Knoflook pellen en fijnsnijden.
Olie in de Hapjespan verwarmen en de prei en knoflook hier in fruiten en voorzichtig bakken zodat de knoflook niet kan verbranden.
De saucijzenstukjes erdoor en nog verder bakken.
Doe er de garam masala en een gekruimeld bouillonblokje doorheen en nog even laten fruiten.
De aardappelen in plakken snijden, ovenschaal invetten en een laagje aardappel erin.
Hierna de prei en weer een laagje aardappel erop.
De crème fraiche met de slagroom en ei mengen en de kaas erdoor roeren.
Er mag gerust wat peper bij maar zout zou ik niet doen want de kaas is al zout.
Schep dit over de aardappelen en zet het 25 min. in de oven, let op dat het niet verbrandt(zou jammer zijn).
Ik heb er de laatste 5 min. aluminiumfolie over gedaan.Hoe wordt het recept bereidt?