KookJij

Bloemkoolovenschotel

Ik kook meestal voor 2 personen dus hou ik altijd wel wat over, dus vandaag deze ovenschotel.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkoolovenschotel te bereiden

Verwarm de oven op 200ºC.
Kook de aardappelen gaar en maak hier een lekkere puree van met een klont roomboter en een flinke scheut melk, maak op smaak met zwarte peper uit de molen.
Verwarm de arachideolie in de Hapjespan en bak hier de spekjes in (niet te hard) en als deze beginnen te bruinen doe je de sjalotjes en knoflook bij en nogmaals bakken, zorg dat het niet verbrand(zou zonde zijn van de smaak).
Na 'n paar minuutjes doe je de champignons erbij en weer 'n paar minuutjes bakken.
Nu kunnen de bloemkoolroosjes bij met de kerrie(doe dit naar eigen smaak) en weer even doorbakken,
Doe er de groentebouillon bij en laat alles op een klein vuur sudderen zo'n 7/8 minuten.
Is het vocht niet verdampt giet het groentemengsel af in vergiet of zeef.
Alles in de ovenschaal scheppen en afdekken met de aardappelpuree.
Je kunt het afwerken door er geraspte kaas eroverheen te strooien maar ben je hier geen liefhebber van doe er dan paneermeel met enkele klontjes boter erop.
Zet het in de voorverwarmde oven en laat het een mooie bruine korst krijgen.
Heb je de schotel eerder gemaakt en is deze afgekoeld moet de schaal toch wel zo'n 30 tot 40 minuten in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst