Recept
« Terug naar recepten
Kip uit de oven met Mosterd-Mayonaise
PT110M
Kip uit de oven met Mosterd-Mayonaise
Een heerlijk kip uit de oven met mosterd-mayonaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
110 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip uit de oven met Mosterd-Mayonaise te bereiden
1).Mix mayo-mosterd-Worcester-sjalot en knoflook goed door elkaar en smeer daarmee de stukken kip goed in.
2).Verpak de stukken kip volledig in een ruim stuk alu-folie en leg de pakketjes in het midden op een rooster in de oven.
3).Laat de pakketjes 45 minuten in de oven en laat ze iets afkoelen.
4).Leg de uitgepakte stukken kip weer op het rooster en doe de ovengrill aan en schuif het rooster vlaak onder de grill. Laat de stukken kip aan elke kant ± 3 minuten wat kleur opdoen.
(Leg onder in de oven wel een lekbak in de vorm van een ovenblik)
2).Verpak de stukken kip volledig in een ruim stuk alu-folie en leg de pakketjes in het midden op een rooster in de oven.
3).Laat de pakketjes 45 minuten in de oven en laat ze iets afkoelen.
4).Leg de uitgepakte stukken kip weer op het rooster en doe de ovengrill aan en schuif het rooster vlaak onder de grill. Laat de stukken kip aan elke kant ± 3 minuten wat kleur opdoen.
(Leg onder in de oven wel een lekbak in de vorm van een ovenblik)
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er frietjes (of kleine gebakken aardappeltjes) bij met appelmoes.