KookJij

Kip in dragonroomsaus

Dit gerecht stond allang op mijn lijstje om eens te maken. Helaas is verse dragon niet altijd verkrijgbaar. Gisteren dus wel en..... meteen maken natuurlijk. En waarlijk dragon en kip is een match made in heaven. Ik maakte dit gerecht met kippendijen , maar kipfilet kan natuurlijk ook. Kip in dragonsaus is eigenlijk een Franse klassieker :( poulet à l 'estragon) en staat in 30 minuten op tafel ) lekker met aardappeltjes en groene groente. Zo verschrikkelijk lekker. De rest van de dragon op een speciale manier ingevroren voor een volgende keer, die beslist gaat komen. Een gerecht, dat ik gasten met plezier durf voor te schotelen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip in dragonroomsaus te bereiden

  1. Verhit de olie en bak de kippendijen in 5 minuten per kant bruin.
  2. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  3. Voeg de sjalot toe aan het overgebleven vet  en fruit 5 minuten. Voeg de koflook toe en bak even mee.Blus met de witte wijn en schraap eventuele aanbaksels los.
  4. Voeg dan de room , de bouillon en de dragon en de mosterd toe en roer alles goed door.
  5. Leg de kip erbij , deksel op de pan en stoof in 20 minuutjes gaar. Haal de kip nogmaals uit de pan en voeg de aangemaakte maizena toe.
  6. Laat even pruttelend indikken. Voeg de kip weer toe en garneer met wat achtergehouden blaadjes dragon.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Lekker met gekookte aardappeltjes en een groene groente. ( asperges,
broccoli, sperziebonen of peultjes )

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst