Lekker met gekookte aardappeltjes en een groene groente. ( asperges,
broccoli, sperziebonen of peultjes )
Recept
« Terug naar recepten
Kip in dragonroomsaus
PT25M
Kip in dragonroomsaus
Dit gerecht stond allang op mijn lijstje om eens te maken. Helaas is verse
dragon niet altijd verkrijgbaar. Gisteren dus wel en..... meteen maken
natuurlijk. En waarlijk
dragon en kip is een match made in heaven. Ik maakte dit gerecht met
kippendijen , maar kipfilet kan natuurlijk ook. Kip in dragonsaus is eigenlijk
een Franse klassieker :( poulet à l 'estragon) en staat in 30 minuten op tafel
) lekker met aardappeltjes en groene groente. Zo verschrikkelijk lekker. De
rest van de dragon op een speciale manier ingevroren voor een volgende
keer, die beslist gaat komen. Een gerecht, dat ik gasten met plezier durf
voor te schotelen.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in dragonroomsaus te bereiden
- Verhit de olie en bak de kippendijen in 5 minuten per kant bruin.
- Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Voeg de sjalot toe aan het overgebleven vet en fruit 5 minuten. Voeg de koflook toe en bak even mee.Blus met de witte wijn en schraap eventuele aanbaksels los.
- Voeg dan de room , de bouillon en de dragon en de mosterd toe en roer alles goed door.
- Leg de kip erbij , deksel op de pan en stoof in 20 minuutjes gaar. Haal de kip nogmaals uit de pan en voeg de aangemaakte maizena toe.
- Laat even pruttelend indikken. Voeg de kip weer toe en garneer met wat achtergehouden blaadjes dragon.