Recept
« Terug naar recepten
Kip uit de Wok met Asperges en Cashewnoten
PT45M
Kip uit de Wok met Asperges en Cashewnoten
Een heerlijk kip uit de wok met asperges en cashewnoten recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Azie
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip uit de Wok met Asperges en Cashewnoten te bereiden
1).Leg de cashewnoten op een ovenblik en zet dat in de oven. Na ongeveer 7 à 8 minuten zijn de noten mooi geroosterd (uitgaande van verse rauwe noten). Anders zo'n 3 minuten.
2).Verhit de olie tot rokens toe en bak daarin bakken we rondom bruin de stukken kip. (die eerst in een lepel Nam Pla hadden gemarineerd). Doe de stukken kip daarna in een schone kom.
3).In dezelfde pan waarin de kip werd gebakken doen we dan de bouillon en we brengen die vlug aan de kook en krabben de bodem schoon.
4).De asperges gaan er in zo'n 3 à 4 minuten en die gaan dan daarna in dezelfde kom als de kip.
5).In de wadjan doen we dan bij de overgebleven bouillon de oestersaus, de cayenne, het limoensap en de 2de lepel met Nam Pla. We koken het vocht in tot 1/3 de deel is overgebleven en doen dan de kip en de asperges er weer bij in. Aan de kook brengen en van het vuur halen.
6).Van het vuur af gaan er bij de cashewnoten, basilicum en bieslook. Breng dan op smaak met de zwarte peper en dien op.
2).Verhit de olie tot rokens toe en bak daarin bakken we rondom bruin de stukken kip. (die eerst in een lepel Nam Pla hadden gemarineerd). Doe de stukken kip daarna in een schone kom.
3).In dezelfde pan waarin de kip werd gebakken doen we dan de bouillon en we brengen die vlug aan de kook en krabben de bodem schoon.
4).De asperges gaan er in zo'n 3 à 4 minuten en die gaan dan daarna in dezelfde kom als de kip.
5).In de wadjan doen we dan bij de overgebleven bouillon de oestersaus, de cayenne, het limoensap en de 2de lepel met Nam Pla. We koken het vocht in tot 1/3 de deel is overgebleven en doen dan de kip en de asperges er weer bij in. Aan de kook brengen en van het vuur halen.
6).Van het vuur af gaan er bij de cashewnoten, basilicum en bieslook. Breng dan op smaak met de zwarte peper en dien op.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er witte rijst bij en een groente gerecht.
derbyke zegt: