Recept
« Terug naar recepten
Kipcocktail met asperges en mandarijntjes
PT30M
Kipcocktail met asperges en mandarijntjes
Een heerlijk kipcocktail met asperges en mandarijntjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipcocktail met asperges en mandarijntjes te bereiden
- Kook de kipfilet in ruim water met zout in ca. 10 minuten gaar.
- Laat de kipfilet afkoelen en snijd hem dan in blokjes.
- Snijd de harde uiteinde van de asperges af en snijd de asperges in stukjes van 2-3 cm.
- Kook de asperges in ruim water met zout in ca. 8 minuten beetgaar.
- Laat ze uitlekken en afkoelen.
- Laat de mandarijnpartjes uitlekken.
- Was de slabladeren.
- Roer een sausje van de mayonaise, zure room, kerrie, mosterd en sherry en breng het op smaak met zout en peper.
- Bewaar alles tot gebruik, afgedekt, in de koelkast.
Bereidingswijze
- Leg in 4 coupes een slablad en verdeel de kip, de asperges en de mandarijnpartjes erover.
- Lepel het sausje erover.
- Snijd van de sinaasappel 4 dunne plakjes af, snijd ze tot de helft in en steek ze op de rand van de coupes.
- Laat de kipfilet afkoelen en snijd hem dan in blokjes.
- Snijd de harde uiteinde van de asperges af en snijd de asperges in stukjes van 2-3 cm.
- Kook de asperges in ruim water met zout in ca. 8 minuten beetgaar.
- Laat ze uitlekken en afkoelen.
- Laat de mandarijnpartjes uitlekken.
- Was de slabladeren.
- Roer een sausje van de mayonaise, zure room, kerrie, mosterd en sherry en breng het op smaak met zout en peper.
- Bewaar alles tot gebruik, afgedekt, in de koelkast.
Bereidingswijze
- Leg in 4 coupes een slablad en verdeel de kip, de asperges en de mandarijnpartjes erover.
- Lepel het sausje erover.
- Snijd van de sinaasappel 4 dunne plakjes af, snijd ze tot de helft in en steek ze op de rand van de coupes.