Recept
« Terug naar recepten
Kippefilet met een gekleurd hartje
PT40M
Kippefilet met een gekleurd hartje
Een heerlijk kippefilet met een gekleurd hartje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
derbyke
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippefilet met een gekleurd hartje te bereiden
Kippefilet van 150gr in cutter en zowel de groenten als kruiden ook de lookpasta malen tot een homogeen massa.
De kippefilets per stuk kruiden met pezo en provencaalse kruiden en op een groot stuk plastiek folie leggen de massa in het midden leggen en de kip oprollen.Neem de folie en rol met de uieinden de kippefilet goed vast aan en leg een knoop in de folie.Zo maak je nog drie kippefilets.Leg met de gebonden kant de filets in de steamer,desnoods een paar gaatjes prikken.Laat dit geheel gaar steamen +/- 30à40min hangt van de dikte van de filet .Voorzichtig de folie verwijderen en schuin doorsnijden.Serveer met gewokte groenten en rijst.Voor een frisse tint een blaadje sla,tomaat,worteljes en enkele schijfjes komkommer.
De kippefilets per stuk kruiden met pezo en provencaalse kruiden en op een groot stuk plastiek folie leggen de massa in het midden leggen en de kip oprollen.Neem de folie en rol met de uieinden de kippefilet goed vast aan en leg een knoop in de folie.Zo maak je nog drie kippefilets.Leg met de gebonden kant de filets in de steamer,desnoods een paar gaatjes prikken.Laat dit geheel gaar steamen +/- 30à40min hangt van de dikte van de filet .Voorzichtig de folie verwijderen en schuin doorsnijden.Serveer met gewokte groenten en rijst.Voor een frisse tint een blaadje sla,tomaat,worteljes en enkele schijfjes komkommer.