Klik op foto om te vergroten.
Deze soep is bereid met mijn linkerhand, de rechterhand heeft op het moment een probleem.
Normaal is deze soep gemakkelijk te bereiden in 30 min met twee handen.
Recept
« Terug naar recepten
Soep van de dag van het linkerpootje
PT50M
Soep van de dag van het linkerpootje
Een heerlijk soep van de dag van het linkerpootje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van de dag van het linkerpootje te bereiden
Bloemkool in roosjes verdelen (hou enkele roosjes apart voor afwerking), ajuin en sjalotjes grof snijden deze aanstoven in een beetje boter evenzeer de gare aardappelen van de dag voordien (gelukkig). Voeg regelmatig de bouillon toe en laat op een middelmatig vuur sudderen. Mix de soep zeer goed en breng opnieuw aan de kook.
Broccoli in zeer kleine stukjes verdelen doe deze samen met de bloemkool in de soep, evenzeer twee soeplepels boursin.
De zalm op bakpapier leggen en grillen aan beide kanten, laat afkoelen op keukenpapier. Snij deze zo goed mogelijk in reepjes.
Serveer de soep zeer warm en werk af met boursin de zalm en grijs garnalen en bestrooi met dille. in het midden van het bord ook wat garnalen en zalm presenteren.
Broccoli in zeer kleine stukjes verdelen doe deze samen met de bloemkool in de soep, evenzeer twee soeplepels boursin.
De zalm op bakpapier leggen en grillen aan beide kanten, laat afkoelen op keukenpapier. Snij deze zo goed mogelijk in reepjes.
Serveer de soep zeer warm en werk af met boursin de zalm en grijs garnalen en bestrooi met dille. in het midden van het bord ook wat garnalen en zalm presenteren.
Hilde Dumont zegt: