Recept
« Terug naar recepten
Kippensoep van Oma Klaske
PT165M
Kippensoep van Oma Klaske
Het enige verstandige wat je over kippensoep kan vertellen is dat er ergens kip aan te pas is gekomen. Er zijn zo veel varieteiten kippensoep in omloop dat je daar alleen al boeken vol mee kunt schrijven.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
165 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippensoep van Oma Klaske te bereiden
- Doe de stukken kip in de pan en doe het water er bij. Breng aan de kook en schuim regelmatig af. Laat 10 minuten doorkoken.
- Doe dan de 2 preien er bij, de lombok, de gember en de selderij. Kook dan weer even 5 minuten door.
- Doe dan de schil er bij (zonder wit) van een biologische limoen.
- Aan de kook zijnde op een plaatje zetten en vervolgens 2 uur laten trekken (of de pan in een oven zetten van even onder de 100 graden Celsius).
- Soep van het vuur halen (of uit de oven) en zeven.
- Doe de pasta in de bouillon en zet die weer op het vuur en verwarm
- Pluksel van de kip terug leggen in de gezeefde bouillon.
- Dan de 1/2 ringetjes prei er bij doen, de schijfjes lente-ui en de gesnipperde blaadjes koriander.
- Een ieder zelf naar smaak zout en peper laten toevoegen.
- Als de pasta gaar is,dan kan de soep worden opgeschept.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink er warme jasmijnthee bij. Ik zou er geen drank bij schenken
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
J. Dogger zegt:
Wanneer doe je spaghetti in de soep, wel in de ingrediëntenlijst, maar zie het niet meer in het recept terugkeren. Hoor het graag van je
Jan A van der Hoeden zegt:
Wellicht zijn 2 flinke eetlepels gemberrasp een tikkeltje overdreven en kan dat wat minder,maar mijn hele familie nis altijd gek gewest op gember-achtige smaken..
Jan A.
Harry Löhr zegt:
Ik heb alles in huis gehaald en ga morgen de kippensoep maken!
Ben heel benieuwd!
Jan A van der Hoeden zegt:
Harry,
Ja, deze soep is toch net wat anders.Dat is ook de reden dat ik hem heb opgenomen in ons kookgebeuren.
Vond overigen een aantal kleine foutjes in de receptuur,welke ik en passant verbeterde.
Jan Adriaan.
Harry Löhr zegt:
Ik ga zeker de ingrediënten meenemen met boodschappen doen, dan kan ik morgen mooi een lekker soepje maken!
Jan A van der Hoeden zegt: