Recept
« Terug naar recepten
Kiwi-ijs
PT45M
Kiwi-ijs
Een heerlijk kiwi-ijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ijs & co
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kiwi-ijs te bereiden
Verwarm de suiker met 150 ml water in een steelpannetje onder af en toe roeren op laag vuur tot de suiker is opgelost.
Breng de siroop aan de kook en laat hem 3 min. doorkoken.
Laat de siroop volledig afkoelen.
Schil de kiwi's en snijd ze klein.
Pureer ze met de glucose in een blender of foodprocessor.
Doe de afgekoelde siroop en de slgroom erbij en meng alles goed.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Breng de siroop aan de kook en laat hem 3 min. doorkoken.
Laat de siroop volledig afkoelen.
Schil de kiwi's en snijd ze klein.
Pureer ze met de glucose in een blender of foodprocessor.
Doe de afgekoelde siroop en de slgroom erbij en meng alles goed.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
bertal zegt:
Fijn dat het lkkr was, leuke reactie:);)
m.v.g. Bert Allers