Recept
« Terug naar recepten
In een kappertjes roomsaus gegaarde kabeljauw
PT19M
In een kappertjes roomsaus gegaarde kabeljauw
De kabeljauw in dit gerecht wordt niet gebakken, maar gegaard in een saus
van koksroom light met kappertjes, sjalot en knoflook. Met basmatirijst en
tuinerwtjes een compleet hoofdgerecht. Een eigen variatie op een
bestaand gerecht.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
19 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe In een kappertjes roomsaus gegaarde kabeljauw te bereiden
- Start met het koken van de basmatirijst waarin een half bouillonblokje is opgelost gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de sjalot snippers alsmede de knoflook enkele minuten.
- Blus met de azijn . Voeg de room en de kappertjes toe.
- Roer goed door en voeg dan de kabeljauw toe. Laat dit geheel 10 minuten zachtjes pruttelen en keer de kabeljauw na 5 minuutjes.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de tuinerwtjes 3 minuten in de andere helft van het kippenbouillonblokje.
- Verdeel de rijst en de erwtjes over 2 borden en serveer er de kabeljauw bij.
- Verdeel de saus over de vis en bestrooi lichtjes met de gesnipperde peterselie