Verdeel de soep over de kommen en garneer met de gesnipperde peterselie.
NOOT: I.p.v.dunne eiermie kun je ook dunne rijstmie gebruiken of heel dunne vermicelli.
Recept
« Terug naar recepten
Klassieke Kippensoep met Eiermie
PT200M
Klassieke Kippensoep met Eiermie
Oorspronkelijk een Asjkenazisch joods recept.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Israël
Keuken:
Joodse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Klassieke Kippensoep met Eiermie te bereiden
1).Doe in een grote pan het water, de kip, de grof gehakte wortel de grof gehakte selderij de ui, de knoflook, takjes peterselie, thijm, zout en foelie. Breng dit rustig aan de kook en laat het 45 minuten zachtjes trekken.
2).Haal de pan van het vuur. Leg de stukken kip op een bord. Verwijder het vel. Verwijder het vlees van de botjes snijd in blokjes van ongeveer 1 1/2 cm en houd het vlees apart in de ijskast.
3).Doe de botjes weer terug in de pan. Breng de inhoud weer aan de kook en laat nog eens minimaal 1 uur trekken.
4).Giet het vocht uit de pan door een zeef in een grote kom, was de pan om en doe de bouillon weer terug in de pan (Inhoud van de zeef mag weggegooid worden).
5).Kook de gezeefde bouillon in tot een hoeveelheid van 2 liter en maak nu af met zout.
6).Doe dan de gesneden wortels erbij en de gesneden selderij. Zet weer op en kook de wortels en selderij zacht.
7).Ondertussen in een andere pan de dunne eiermie in gezouten kokend water gaar koken, afgieten onder koud stromend water en toevoegen aan de pan met bouillon.
8).Doe nu ook de blokjes kip er bij en warm het geheel op.
2).Haal de pan van het vuur. Leg de stukken kip op een bord. Verwijder het vel. Verwijder het vlees van de botjes snijd in blokjes van ongeveer 1 1/2 cm en houd het vlees apart in de ijskast.
3).Doe de botjes weer terug in de pan. Breng de inhoud weer aan de kook en laat nog eens minimaal 1 uur trekken.
4).Giet het vocht uit de pan door een zeef in een grote kom, was de pan om en doe de bouillon weer terug in de pan (Inhoud van de zeef mag weggegooid worden).
5).Kook de gezeefde bouillon in tot een hoeveelheid van 2 liter en maak nu af met zout.
6).Doe dan de gesneden wortels erbij en de gesneden selderij. Zet weer op en kook de wortels en selderij zacht.
7).Ondertussen in een andere pan de dunne eiermie in gezouten kokend water gaar koken, afgieten onder koud stromend water en toevoegen aan de pan met bouillon.
8).Doe nu ook de blokjes kip er bij en warm het geheel op.
deuxchapeaux zegt:
Jan A.