Recept
« Terug naar recepten
Koffielikeur
PT64800M
Koffielikeur
Een heerlijk koffielikeur recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Koffielikeur te bereiden
Doe de koffie in een weck glas, tesamen met de alkohol.
Laat 10 dagen op een koele donkere plaats staan.
Iedere dag het glas schudden.
Ondertussen een stroop maken uit 125 ml water en de suiker. De stroop volledig koud laten worden.
Het koffie mengsel 2 maal filteren. De stroop bij de gefilterde koffie toevoegen.
Noch een beetje geduld.....:-))
Een maand laten rusten voor gebruik
Laat 10 dagen op een koele donkere plaats staan.
Iedere dag het glas schudden.
Ondertussen een stroop maken uit 125 ml water en de suiker. De stroop volledig koud laten worden.
Het koffie mengsel 2 maal filteren. De stroop bij de gefilterde koffie toevoegen.
Noch een beetje geduld.....:-))
Een maand laten rusten voor gebruik
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Dorry zegt:
asterix zegt:
mdc zegt:
Ik gebruik Franse eau de vie of klare van goede kwaliteit.Het eindresultaat is delikaat.Veel succes groetjes
Veel succes;)