Werk heel erg schoon. Gebruik geen chloor of soda.
Bij het oplossen oppassen voor te hoge temperatuur anders vervliegt de alcohol.
De goede koffiebonen vinden is het moeilijkste van alles, wij hebben er lang over gedaan. We drinken altijd koffie uit een espressomachine met verse bonen. Die zoektocht heeft een half jaar geduurd. Uiteindelijk hebben we bij de Tchibo Wiener Melange gevonden en die mixen we half om half met Columbiabonen van de Metro bekend in Nederland al Macro groothandel. Dit mengsel gebruiken we nu ook voor de likeur.
Recept
« Terug naar recepten
Koffielikeur
PT30000M
Koffielikeur
Een heerlijk koffielikeur recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lex Heufke Kantelaar
Bereidingstijd:
30000 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Lex Heufke Kantelaar
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koffielikeur te bereiden
Suiker oplossen in het water en de alcohol.
Bonen in de glazen pot doen en afvullen met het suikermengsel.
Goed afsluiten en 4 weken wachten. De likeur is nog lekkerder na 6 weken. Hangt er van af hoeveel geduld je hebt.
Bonen in de glazen pot doen en afvullen met het suikermengsel.
Goed afsluiten en 4 weken wachten. De likeur is nog lekkerder na 6 weken. Hangt er van af hoeveel geduld je hebt.
Mijn kookverhaal (Lex Heufke Kantelaar)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lex Heufke Kantelaar zegt:
Veel plezier bij het maken en vooral bij het proeven.
lydia zegt:
Ik ben zelf al een tijdje aan het experimenteren met allerlei likeurtjes te maken. Ik vind het gewoon heel erg leuk om te doen.
Nu was mijn vraag aan jou: waarom bronwater en geen gewoon water, heb je daar een reden voor, ik ben erg benieuwd.
Lex heufke zegt:
Als je nu zegt ik heb ook een recept voor koffielikeur of dit recept geeft volgens mij ook lekkere likeur dan is dat heel iets anders dan mijn recept is beter. En dan ook nog zulke domme beweringen er achter aan. Nou ja, misschien denkt iemand in het vervolg iets beter na voor die wat schrijft.
Het is trouwens heel moeilijk om hier glucosesiroop te krijgen en als je het kunt krijgen is het vreselijk duur. Vreemd terwijl de alcohol 96% hier spotgoedkoop is. En dat in een islamitisch land. Maar mij hoor je niet klagen.
Lex Heufke Kantelaar zegt:
narda zegt:
Lex Heufke Kantelaar zegt:
Lex Heufke Kantelaar zegt:
NArda zegt:
100 koffiebonen
250 gr donkerbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 liter goedkope jenever.
6 weken laten staan en regelmatig schudden.
Lex Heufke Kantelaar zegt:
Ik hoor wel van jullie wanneer er iets gelukt is. Veel succes en natuurlijk veel plezier er mee.
Waelkens Dirk zegt:
Hartelijk dank voor de prachtige uitleg ! Ik ben echt tevreden zoals je zegt, het is experimeteren,
Mvg.
Dirk
Lex Heufke Kantelaar zegt:
De andere kant is de experimenteerkant. Probeer eens een mooie rijpe sinaasappel, goed schoongeboend, in de glazenpot mee te laten trekken. We hebben wel eens bijna echte Cointreau gemaakt ;-)) Als je gaat experimenteren gaat er een wereld open.
Lex Heufke Kantelaar zegt:
Natuurlijk gebruik je de likeur koud of op kamertemperatuur. Maar het oplossen van de suiker in de vloeistof gaat met behulp van wat warmte. De kunst is om het met weinig warmte opgelost te krijgen. Kreeg net de tip om glucosesiroop te gaan proberen. Het afsluiten van de glazen pot kan gebeuren wanneer de vloeistof nog een beetje warm is dan wordt er door het afkoelen een beetje vacuum getrokken en verdampt er geen alcohol.
De ene soort koop ik bij de Tchibo, dat is een winkel van duitse oorsprong. Bij ons in Antalya hebben we twee filialen. Daar kopen we Wiener Melange. De tweede soort halen we bij de Macro. Dat is een groothandel waar je als particulier een dagkaart kunt krijgen om inkopen te doen.
Waelkens Dirk zegt:
Dit lijkt me een zeer lekkere likeur te zijn en zou ik graag ook eens proberen. Maar de beschrijving van je bereiding is voor mij een beetje onduidelijk? ... 1/ Werk heel erg schoon. Gebruik geen chloor of soda ?? Wat bedoel je hier mee , 2/ Als je de bereiding boven leest is het koud te bereiden? 3/ Als je het kookverhaal leest is het op te warmen ? Maar mag je dan direct een warm product afsluiten? 4/ Zijn de 2 soorten koffiebonen beiden van de Macro?
Mvg.
Dirk
Ronald Huizinga zegt:
Probeer ook de Alcohol 96% uit het buitenland ( Italië) te halen kosten liggen stuk lager