KookJij

Kokos Visstoof Thaise Stijl

Bestaat er een Thaise kookstijl? Het is vooral een combinatie-keuken van Indiaas koken en Chinees koken. De contrasten zoet-zuur-zout-bitter zijn wel vaak nadrukkelijk aanwezig. Verder houden ze veel van verse groenten en kruiden, welke niet volledig worden doorgekookt. Er wordt in sommige streken nogal veel kokosmelk gebruikt.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kokos Visstoof Thaise Stijl te bereiden

  1. Doe alle ingredienten behalve de vis en het limoensap in een grote pan en zet die op het vuur. Breng aan de kook en laat op laag vuur met deksel er op 15 minuten door sudderen.
  2. Doe dan de stukken vis er in en laat die 6 - 8 minuten pocheren tot de vis nagenoeg gaar is.
  3. Haal de vis uit de pan en zet even apart weg. Verwijder de rawit en voeg de eetlepel limoensap toe onder flink doorroeren.
  4. Zet vuur weer wat hoger en kook de soepmassa in de pan in totdat hij duidelijk ingedikt is en leg de vis er weer in om door te warmen.
  5. Serveer met rijst en een groene salade en bestrooi met gesnipperde koriander.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Een niet al te droge witte wijn of rosé.
Koud biertje.
Het beste: jasmijnthee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst