Recept
« Terug naar recepten
konijn in het zuur
PT3M
konijn in het zuur
Een heerlijk konijn in het zuur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe konijn in het zuur te bereiden
* een liter natuur azijn met ¼ liter water mengen.
Voeg hier kruidnagel, peperkorrels en laurierblad aan toe.
2 a 3 uien in ringen snijden en in de azijn doen.
Suiker naar smaak toevoegen (even proeven )
Het konijn in stukken snijden en een nacht in de azijn laten staan.*
Azijn NIET weggooien.
De stukken konijn droogdeppen en dan rondom goed insmeren met pittige mosterd.
Boter goed heet laten worden en de stukken rondom goed bruin bakken.
Daarna de uienringen uit laten lekken en in de overgebleven bakboter even glazig bakken.
Uien uit de pan nemen en nu met de overgebleven bakboter de azijn steeds met kleine beetjes toevoegen ( op een hoog vuur ) tot er een zodanige hoeveelheid in de pan staat dat het konijn geheel onder komt te staan.( eventueel kun je er ook een flesje donker bier doorgieten)
Voeg nu een paar plakken peperkoek toe ( in stukjes kruimelen ) en laat de saus iets indikken .
i.p.v. Peperkoek kan ook stroop worden gebruikt.
Probeer nu de smaak nog eens en indien goed ,dan de stukken konijn en de uien ringen erin doen.
Dit in een afgesloten pan 1 ½ a 2 uur laten sudderen. (vlees moet van het bot vallen ).
lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
wilhelmien zegt:
Lizke zegt:
annemie1 zegt:
derbyke zegt:
smokey zegt:
Een degelijk en oud recept om konijn zo te bereiden. Probeer voor de variatie eens de azijn te vervangen door een rode wijn om het konijn in te leggen;) is ook verdomde lekker en ook de wijn maakt het vlees mals.;)