Recept
« Terug naar recepten
Koolsalade met Karbonade Variatie I
PT45M
Koolsalade met Karbonade Variatie I
Een heerlijk koolsalade met karbonade variatie i recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolsalade met Karbonade Variatie I te bereiden
1).Doe de kruiden met zout in de vijzel en maak met de stamper een niet al te fijn kruidenmengseltje. Smeer hiermee de karbonaadjes in.
2).Bak de stripjes ontbijtspek uit in de heetgemaakte rijstolie en laat dan de spekjes uitdruipen op keukenpapier.
3).Doe in de pan met spekvet de karbonaadjes en bak ze medium gaar (zo'n 8 à 9 minuten in totaal) en leg ze 10 minuten weg.
4).Doe nu in de bakpan de door elkaar gehusselde koolsoorten en roer door. Na ongeveer 3 à 4 minuten is de kool voldoende geslonken en kan de uitgebakken spek er door de kruiden en de sambal. Weer goed doorroeren en dan de sherry azijn er door roeren.
2).Bak de stripjes ontbijtspek uit in de heetgemaakte rijstolie en laat dan de spekjes uitdruipen op keukenpapier.
3).Doe in de pan met spekvet de karbonaadjes en bak ze medium gaar (zo'n 8 à 9 minuten in totaal) en leg ze 10 minuten weg.
4).Doe nu in de bakpan de door elkaar gehusselde koolsoorten en roer door. Na ongeveer 3 à 4 minuten is de kool voldoende geslonken en kan de uitgebakken spek er door de kruiden en de sambal. Weer goed doorroeren en dan de sherry azijn er door roeren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de kool over de borden en leg daarop de karbonade.