Recept
« Terug naar recepten
Krachtige paddestoelenbouillon
PT65M
Krachtige paddestoelenbouillon
Een heerlijk krachtige paddestoelenbouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krachtige paddestoelenbouillon te bereiden
In soeppan ui in 2 eetlepels olie fruiten. Champignons en kruiden erdoor scheppen en op hoog vuur al omscheppend in 3 minuten bruin bakken. Afblussen met sojasaus en sherry. Vleesbouillon toevoegen en bouillon op laag vuur laten trekken. Schone doek vochtig maken en in zeef leggen. Bouillon door zeef in een andere pan schenken en met een lepel vocht uit pddestoelen in zeef drukken. Paprika in flinterdunne repen snijden. Repen halveren. Paddestoelen schoonvegen. Grote exemplaren in grove stukken snijden, kleine heel laten. Intussen bouillon opnieuw zachtjes verwarmen en op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en paddestoelen op hoog vuur al omscheppend bruinbakken, vocht laten verdampen. In midden van 4 warme soepborden bergje paddestoelen leggen en garneren met bieslook en paprika. Borden op tafel zetten en aan tafel bouillon uit soepterrine erin scheppen.