KookJij

Kruidenboter

Een heerlijk kruidenboter recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruidenboter te bereiden

Roer de boter met citroensap zacht en romig en voeg er wat peper en zout toe.Daarna doe je de fijngehakte kruiden toe en meng dit alles doorelkaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
de laatste tijd gooi ik er zowat alles van kruiden in die ik uit de tuin haal
djmagich

djmagich zegt:
yep, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Zesteur
grietje56

grietje56 zegt:
Is citroen zesteur, citroenschil (geraspt)?
karola

karola zegt:
Nee, dat kun je geen yoghurt noemen:p
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
karola,
ik heb reeds de roomboter als alternatief toegevoegd..:D
Maar daarintegen heb je ook yoghurt van sojabasis, kan men dat dan geen yoghurt noemen omdat deze niet van melk gemaakt is?;)
ann

ann zegt:
tuurlijk mag er nog knoflook bij...
lijkt me ook lekker hoor.
karola

karola zegt:
alleen Halvarine bevat minder kcl.
Kruidenboter kun je alleen met boter maken en niet met margarine.
Anders kun je het geen kruidenboter noemen.
rijo

rijo zegt:
hoi ann klinkt goed lekker met stokbrood tochen zo gemaaktgeen knoflook?;)
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
dat roomboter lekkerder is weet iedereen, maar voor het cholestorolgehalte is margarine een aanrader.
deze bevat tot verhouding van de roomboter 108 kcal minderper 100 gram + 12 gram minder vet.
Ook vitamine E is hieraan verreikt.
;)
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Margarine
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
hahaha,
ook goed hoor.
karola

karola zegt:
margarine en boter bevatten evenveel vet.
Als je kruidenboter maakt, moet je ook boter gebruiken en geen margarine. Dan is het dus kruidenmargarine
feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
kan ook, is alleen wat vetter, maar romiger van smaak...:p
karola

karola zegt:
Zou het niet veel lekkerder zijn als je roomboter gebruikt.
Ik gebruik nooit ergens Margarine voor
chef

chef zegt:
je kan ook met ricotta kaas is veel lekkder vind ik dan en dan beetje knooflook fijn maakt met bieslook en dan mengen ;)