Recept
« Terug naar recepten
Krupuk Udang
PT1500M
Krupuk Udang
Een heerlijk krupuk udang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1500 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Tante Pau 1942
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krupuk Udang te bereiden
1).De schoongemaakte garnaaltjes blenderen tot een egale gladde massa.
2).Gebruik een paar eetlepels visfond om de suiker en het zout op te lossen.
3).Vermeng beter dan goed de cassavemeel, garnalenpulp en visfond-mix.
4).In gedeeltes de garnalenmix in een grote vijzel aanstampen, zodat hij dichter van structuur wordt.
5).Kneed wederom tot een deeg en maak een rol en wikkel die in een neteldoeksen doek en rol het deeg stijf op in het doek. Draai hem goed dicht. Zo'n rol noemen we een dangdang. (dengdeng)
6).Leg de dengdeng in een koekoesan (bamboehouten stomer) en zet deze koekoesan op een pan met stomend-kokend heet water en laat dat 5 kwartier zo staan (zorg wel voor voldoende water).
7).Laat dan de dengdeng buiten de koekoesan op een koele plek 12 uren uitstomen.
8).Dan snijden we met een vlijmscherp en natgemaakt mes dunne plakken af van de garnalenrol en die plakken worden in de oven gedroogd gedurende 24 uur op 50 graden Celsius met de ovendeur op een kiertje.
9).Deze gedroogde plakjes moeten vochtvrij worden bewaard.
10.Om te bakken: Flinke laag olie verhitten tot 180 graden Celsius en de plakjes garnalen-cassave daarin een paar minuten frituren.
2).Gebruik een paar eetlepels visfond om de suiker en het zout op te lossen.
3).Vermeng beter dan goed de cassavemeel, garnalenpulp en visfond-mix.
4).In gedeeltes de garnalenmix in een grote vijzel aanstampen, zodat hij dichter van structuur wordt.
5).Kneed wederom tot een deeg en maak een rol en wikkel die in een neteldoeksen doek en rol het deeg stijf op in het doek. Draai hem goed dicht. Zo'n rol noemen we een dangdang. (dengdeng)
6).Leg de dengdeng in een koekoesan (bamboehouten stomer) en zet deze koekoesan op een pan met stomend-kokend heet water en laat dat 5 kwartier zo staan (zorg wel voor voldoende water).
7).Laat dan de dengdeng buiten de koekoesan op een koele plek 12 uren uitstomen.
8).Dan snijden we met een vlijmscherp en natgemaakt mes dunne plakken af van de garnalenrol en die plakken worden in de oven gedroogd gedurende 24 uur op 50 graden Celsius met de ovendeur op een kiertje.
9).Deze gedroogde plakjes moeten vochtvrij worden bewaard.
10.Om te bakken: Flinke laag olie verhitten tot 180 graden Celsius en de plakjes garnalen-cassave daarin een paar minuten frituren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Het is overal lekker bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Jan A.
Dorry zegt: