KookJij

Krupuk Udang

Een heerlijk krupuk udang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 1500 min
Personen: 6 - 8 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Tante Pau 1942
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krupuk Udang te bereiden

1).De schoongemaakte garnaaltjes blenderen tot een egale gladde massa.
2).Gebruik een paar eetlepels visfond om de suiker en het zout op te lossen.
3).Vermeng beter dan goed de cassavemeel, garnalenpulp en visfond-mix.
4).In gedeeltes de garnalenmix in een grote vijzel aanstampen, zodat hij dichter van structuur wordt.
5).Kneed wederom tot een deeg en maak een rol en wikkel die in een neteldoeksen doek en rol het deeg stijf op in het doek. Draai hem goed dicht. Zo'n rol noemen we een dangdang. (dengdeng)
6).Leg de dengdeng in een koekoesan (bamboehouten stomer) en zet deze koekoesan op een pan met stomend-kokend heet water en laat dat 5 kwartier zo staan (zorg wel voor voldoende water).
7).Laat dan de dengdeng buiten de koekoesan op een koele plek 12 uren uitstomen.
8).Dan snijden we met een vlijmscherp en natgemaakt mes dunne plakken af van de garnalenrol en die plakken worden in de oven gedroogd gedurende 24 uur op 50 graden Celsius met de ovendeur op een kiertje.
9).Deze gedroogde plakjes moeten vochtvrij worden bewaard.
10.Om te bakken: Flinke laag olie verhitten tot 180 graden Celsius en de plakjes garnalen-cassave daarin een paar minuten frituren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Het is overal lekker bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Dorry

Dorry zegt:
Super Jan, dit recept zoek ik al heel lang, alles zelf doen en proberen. Koop nl ook gedr. Udang en maak dan in 15 min. thuis een pedaal emmerzak vol en dat is toch echt nog goedkoper dan in de winkel en veel lekkerder, ik gebruik dan ook verschillende smaken, de zak is dan in no time leeg door iedereen. Binnenkort laat ik het je weten of het gelukt met dit recept.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Monique, Dat doe ik ook, maar het is toch geinig om te weten hoe je het evt. zelf kan maken.
Jan A.
monique

monique zegt:
Ik denk dat ik toch maar een zak bij de appie haal voor 60 cent! Hihi :);):p