Recept
« Terug naar recepten
Kweeperen
PT25M
Kweeperen
Een heerlijk kweeperen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kweeperen te bereiden
De kweeperen goed wassen en deze in de schil opzetten met zoete wijn., suiker, vanillestokje, pijpkaneel en kardemompitten.
Ongeveer 5 uur op een zacht vuur laten trekken.
De schil en het klokhuis verwijderen als ze helemaal gaar zijn.
Peer grof pureren.
De copote inkoken tot gewenste dikte.
Ongeveer 5 uur op een zacht vuur laten trekken.
De schil en het klokhuis verwijderen als ze helemaal gaar zijn.
Peer grof pureren.
De copote inkoken tot gewenste dikte.
bertal zegt:
Graag gedaan:);)
M.V.G. Bert Allers