Recept
« Terug naar recepten
Lamsbouillon 'Lady Curzon' met gepocheerde lamsnek
PT80M
Lamsbouillon 'Lady Curzon' met gepocheerde lamsnek
Een heerlijk lamsbouillon 'lady curzon' met gepocheerde lamsnek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
receptenweb
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsbouillon 'Lady Curzon' met gepocheerde lamsnek te bereiden
Pureer de bloemkool. Zorg dat u twee eetlepels bloemkoolpuree per persoon heeft. Maak een marinade van gehakte ui en knoflook, kruidnagels, verkruimeld laurierblaadje en ganzenvet.
Bestrijk de lamsnek met deze pasta en laat de lamsnek 12 uur marineren.
Spoel de lamsnek af onder de koude kraan en zet hem samen met het water, de zout en bouquet garni op. Pocheer de lamsnek zachtjes gaar. Pluk het vlees, als het nog lauw is, voorzichtig van het been en snijd de stukjes vlees in staafjes van drie centimeter. Zet de vleesstaafjes rechtop in een ring en vul de tussenruimte op met de bloemkoolpuree.
Verwarm de ovengrill gedurende 7 minuten voor. Snijd intussen de bloemkool in plakjes. Blancheer de plakjes bloemkool. Klop de eidooier met de room los. Neem wat van deze liaison apart en klop er de helft van de schildpadkruiden door. Bestrijk de bloemkoolplakjes met dit mengsel. Gratineer de plakjes onder de voorverwarmde ovengrill goudbruin. Smelt de boter en roer de resterende schildpadkruiden en kerrie hier door.
Schenk de drie soorten drank in de pan en laat de alcohol verdampen. Voeg de bouillon toe en breng het vocht snel aan de kook. Klop de resterende liaison van het vuur af met de staafmixer door de bouillon.
Verdeel de lamsnekrondjes over de borden en verwijder de ringen. Leg op ieder rondje twee bloemkoolplakjes en schep de schuimige bouillon rond de lamsnek.
Bestrijk de lamsnek met deze pasta en laat de lamsnek 12 uur marineren.
Spoel de lamsnek af onder de koude kraan en zet hem samen met het water, de zout en bouquet garni op. Pocheer de lamsnek zachtjes gaar. Pluk het vlees, als het nog lauw is, voorzichtig van het been en snijd de stukjes vlees in staafjes van drie centimeter. Zet de vleesstaafjes rechtop in een ring en vul de tussenruimte op met de bloemkoolpuree.
Verwarm de ovengrill gedurende 7 minuten voor. Snijd intussen de bloemkool in plakjes. Blancheer de plakjes bloemkool. Klop de eidooier met de room los. Neem wat van deze liaison apart en klop er de helft van de schildpadkruiden door. Bestrijk de bloemkoolplakjes met dit mengsel. Gratineer de plakjes onder de voorverwarmde ovengrill goudbruin. Smelt de boter en roer de resterende schildpadkruiden en kerrie hier door.
Schenk de drie soorten drank in de pan en laat de alcohol verdampen. Voeg de bouillon toe en breng het vocht snel aan de kook. Klop de resterende liaison van het vuur af met de staafmixer door de bouillon.
Verdeel de lamsnekrondjes over de borden en verwijder de ringen. Leg op ieder rondje twee bloemkoolplakjes en schep de schuimige bouillon rond de lamsnek.
bobbeltje zegt: