DIEN OP : Verdeel de gekookte rijst over de borden (een kopje ongekookte rijst per persoon moet je wel rekenen) en schep daarover de linzen-lamsschouder stoof.
Versier eventueel met een bosuitje en wat korianderblad
Wanneer het scherper moet,gebruik dan sambal Badjak
of Nam Prik Pao
Recept
« Terug naar recepten
Lamsschouder met Linzen
PT60M
Lamsschouder met Linzen
Een heerlijk lamsschouder met linzen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsschouder met Linzen te bereiden
1).Maak een mengsel van de wijnazijn en de kunyit,djahé,ketoembar en djinten
2).Maak een mengsel van de tomaatenpasta en de bouillon
3).Maak een mengsel van de salam,cengkeh,kayumanis,
kardamom
4).Verhit 4 eetlepels olie in de pan en bruin het lamsvlees door en door.Haal het lamsvlees uit de pan,zet apart en houd het even warm
5).Doe de rest van de olie in de pan en fruit de uien met de knoflook en de lomboks aan.
6).Wanneer die zacht zijn geworden gaat het vlees er weer bij met het wijnazijn-mengsel.
7).Roer dat goed door en doe er dan de mix bij met de kruidnagel.
8).Als de aroma's goed los komen de kippenbouillon er bij met de tomatenpreu.
9).Dit laten we 30 minuten met gesloten deksel stoven op een laag vuurtje.
10).Nu gaan de linzen er bij,die waren al gaar,die hoeven slechts door en door verwarmd te worden
2).Maak een mengsel van de tomaatenpasta en de bouillon
3).Maak een mengsel van de salam,cengkeh,kayumanis,
kardamom
4).Verhit 4 eetlepels olie in de pan en bruin het lamsvlees door en door.Haal het lamsvlees uit de pan,zet apart en houd het even warm
5).Doe de rest van de olie in de pan en fruit de uien met de knoflook en de lomboks aan.
6).Wanneer die zacht zijn geworden gaat het vlees er weer bij met het wijnazijn-mengsel.
7).Roer dat goed door en doe er dan de mix bij met de kruidnagel.
8).Als de aroma's goed los komen de kippenbouillon er bij met de tomatenpreu.
9).Dit laten we 30 minuten met gesloten deksel stoven op een laag vuurtje.
10).Nu gaan de linzen er bij,die waren al gaar,die hoeven slechts door en door verwarmd te worden
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Jan A.van der Hoeden
Anna zegt: