OPDIENEN:Het liefst met pappardelle (hoewel mijn kleinkinderen het prefereren met gewone spaghetti).Bestrooid met verse muntblaadjes en geraspte pecorino.
***
Eventuele opties :
1).Doe nog eens extra door het vlees (150 gram) milde Spaanse chorizo worst
Recept
« Terug naar recepten
Lamsschouder Ragu I met Pasta
PT270M
Lamsschouder Ragu I met Pasta
Een heerlijk lamsschouder ragu i met pasta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
270 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse familie en enigszins bewerkt door mij.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsschouder Ragu I met Pasta te bereiden
*Verhit 6 eetlepels rijstolie in een grote pan met dikke bodem en deksel.Fruit hierin de wortel,selderij,ui en knoflook (in Italie heet deze combinatie "sofrito" ,die zit overal in als basis).De sofrito moet een zachte massa worden en dat duurt eventjes.
*Zet terzelfder tijd in een grote anti aanbakpan het gemalen vlees op in een paar lepels heet geworden varkensvleesvet (uitgebakken pancetta of reuzel) en laat dat rul bakken onder veel geroer en laat het daarna zachtjes kleuren.
*Zodra de sofrito zacht en "plooibaar" is geworden kan het vlees er bij gedaan worden.Roer deze massa goed door.
*Nu wordt het tijd om de rode wijn er bij te gieten en de 3 eetlepels tomaten-concentraat.Deze massa wordt net zo lang gekookt en met tijd en wijle omgeroerd dat de wijn volledig is verdampt.
*Houd de kanten van de pan schoon om aanbranden te voorkomen.Het is de bedoeling om zo lang door te gaan dat het meeste vocht is verdampt en een dikke donkere saus over blijft
*Zet terzelfder tijd in een grote anti aanbakpan het gemalen vlees op in een paar lepels heet geworden varkensvleesvet (uitgebakken pancetta of reuzel) en laat dat rul bakken onder veel geroer en laat het daarna zachtjes kleuren.
*Zodra de sofrito zacht en "plooibaar" is geworden kan het vlees er bij gedaan worden.Roer deze massa goed door.
*Nu wordt het tijd om de rode wijn er bij te gieten en de 3 eetlepels tomaten-concentraat.Deze massa wordt net zo lang gekookt en met tijd en wijle omgeroerd dat de wijn volledig is verdampt.
*Houd de kanten van de pan schoon om aanbranden te voorkomen.Het is de bedoeling om zo lang door te gaan dat het meeste vocht is verdampt en een dikke donkere saus over blijft
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
deuxchapeaux zegt:
Jan A:)
deuxchapeaux zegt:
Jan A.:o