OPTIONEEL : Je kunt er nog wat vanille extract bij doen.
I).Je kunt de limoncello zo drinken, dwz : een paar uur in de freezer en de glazen ook een paar uur in de freezer.
II).Je kunt de limoncello in cocktails gebruiken.
iii).Je kunt de limoncello over ijs gieten om een frissere smaak te krijgen, enz. enz. enz.
Recept
« Terug naar recepten
Limoncello
PT1010M
Limoncello
Een heerlijk limoncello recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1010 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Limoncello te bereiden
1).De citroenen met de dunschiller ontdoen van het gele stuk schil (dus zonder het wit!!).
2).De schillen te weken leggen in 1 liter zuivere alcohol van 96%. Zet dit weg op een koele donkere plaats gedurende 3 weken.
3).Kook een suikerstroop van 1,2 liter gedestilleerd water en 600 gram suiker en laat dat dat na 5 minuten doorkoken afkoelen tot kamertemperatuur.
4).Wanneer de schillen lang genoeg in de week gestaan hebben, de schillen verwijderen en het alcohol extract goed mixen met de suikerstroop. Laat dit een aantal dagen staan.
5).Het citroenalcohol-suikerwater mengsel in de schone flessen zeven.
6).Laat deze flessen op zijn minst 4 weken op een koele en donkere plaats op smaak komen.
2).De schillen te weken leggen in 1 liter zuivere alcohol van 96%. Zet dit weg op een koele donkere plaats gedurende 3 weken.
3).Kook een suikerstroop van 1,2 liter gedestilleerd water en 600 gram suiker en laat dat dat na 5 minuten doorkoken afkoelen tot kamertemperatuur.
4).Wanneer de schillen lang genoeg in de week gestaan hebben, de schillen verwijderen en het alcohol extract goed mixen met de suikerstroop. Laat dit een aantal dagen staan.
5).Het citroenalcohol-suikerwater mengsel in de schone flessen zeven.
6).Laat deze flessen op zijn minst 4 weken op een koele en donkere plaats op smaak komen.