Zeer populair gerecht in Egypte, Libanon, Syrie, Palestina,
Israel, enz.
Bekend als Mujahdra - Mujad(d)ara.
Verdeel over de bordjes en verdeel dan de tweede helft van de uien over de porties mujadara. Bestrooi eventueel met kant en klare gefrituurde uitjes en geef er een een paar lepels dikke yoghurt bij.
Recept
« Terug naar recepten
Linzen, Rijst en Gecarameliseerde Uien (Mujahdra)
PT75M
Linzen, Rijst en Gecarameliseerde Uien (Mujahdra)
Een heerlijk linzen, rijst en gecarameliseerde uien (mujahdra) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Low Budget
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzen, Rijst en Gecarameliseerde Uien (Mujahdra) te bereiden
1).Zet de gesneden uien op met de olie en bak ze goudbruin, zo nu en dan omscheppend.
2).Ondertussen worden de linzen zonder zout gekookt in de liter kokend water gedurende 20 - 30 minuten samen met de winterpeen in brunoise en daarna afgegoten en warm gehouden.
3).De rijst wordt gekookt met het zout en de kruiden ook zo'n 20 - 30 minuten (al het water is dan opgenomen en de rijst is gaar).
4).De uien zijn nu gecarameliseerd en dan doen we de knoflook er bij, om die al roerend zo'n 5 minuten mee te laten bakken.
5).Vervolgens wordt alles bij elkaar gedaan (behalve de helft van de uien, die apart wordt gehouden) en nog eens goed warm gemaakt.
2).Ondertussen worden de linzen zonder zout gekookt in de liter kokend water gedurende 20 - 30 minuten samen met de winterpeen in brunoise en daarna afgegoten en warm gehouden.
3).De rijst wordt gekookt met het zout en de kruiden ook zo'n 20 - 30 minuten (al het water is dan opgenomen en de rijst is gaar).
4).De uien zijn nu gecarameliseerd en dan doen we de knoflook er bij, om die al roerend zo'n 5 minuten mee te laten bakken.
5).Vervolgens wordt alles bij elkaar gedaan (behalve de helft van de uien, die apart wordt gehouden) en nog eens goed warm gemaakt.