Recept
« Terug naar recepten
Linzenstoof met Lamscurry
PT75M
Linzenstoof met Lamscurry
Een heerlijk linzenstoof met lamscurry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Linzenstoof met Lamscurry te bereiden
1).Verhit de olie in de pan en fruit daarin aan de uien, selderij en knoflook tot de uien zacht zijn geworden.
2).Voeg de blokjes lam toe en bak die rondom bruin. Voeg dan de kruiden en roer goed door, zodat de stukken vlees overal rondom bedekt zijn met de kruiden.
3).Nu gaan de tomaten er bij en de bouillon. Breng dat aan de kook.
4).Dan gaan de linzen er bij en het geheel mag nu zonder deksel 30 minuten pruttelen, onder zo nu en dan roeren.
5).Nu gaat de spinazie er bij en de wortel en het geheel mag weer een 20-tal minuten doorpruttelen.
6).De lam zal nu wel gaar zijn geworden en dan kan de pan van het vuur af.
7).Roer de koriander door het gerecht.
2).Voeg de blokjes lam toe en bak die rondom bruin. Voeg dan de kruiden en roer goed door, zodat de stukken vlees overal rondom bedekt zijn met de kruiden.
3).Nu gaan de tomaten er bij en de bouillon. Breng dat aan de kook.
4).Dan gaan de linzen er bij en het geheel mag nu zonder deksel 30 minuten pruttelen, onder zo nu en dan roeren.
5).Nu gaat de spinazie er bij en de wortel en het geheel mag weer een 20-tal minuten doorpruttelen.
6).De lam zal nu wel gaar zijn geworden en dan kan de pan van het vuur af.
7).Roer de koriander door het gerecht.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel over de bordjes.