Recept
« Terug naar recepten
Lookbrood met cheddar en verse kruiden
PT40M
Lookbrood met cheddar en verse kruiden
Een heerlijk lookbrood met cheddar en verse kruiden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Brood - Gerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lookbrood met cheddar en verse kruiden te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°. Snijd de lookbollen horizontaal in twee. Leg op aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie, peper en zout en citroenrasp. Sluit de aluminiumfolie en laat 30 min. in de oven roosteren.
Haal intussen de harde takjes van de kruiden en versnipper de grootste blaadjes. Haal de teentjes geroosterde look uit hun schil en stamp fijn tot een pasta.
Snijd de ciabatta in grote stukken en bestrijk rijkelijk met boter en geroosterde lookpasta. Leg er twee sneetjes cheddar op en rooster in de oven tot de cheddar smelt.
Haal uit de oven en besprenkel met zeezout en versgemalen peper.
Werk af met de kruidenmengeling.
Haal intussen de harde takjes van de kruiden en versnipper de grootste blaadjes. Haal de teentjes geroosterde look uit hun schil en stamp fijn tot een pasta.
Snijd de ciabatta in grote stukken en bestrijk rijkelijk met boter en geroosterde lookpasta. Leg er twee sneetjes cheddar op en rooster in de oven tot de cheddar smelt.
Haal uit de oven en besprenkel met zeezout en versgemalen peper.
Werk af met de kruidenmengeling.