KookJij

Gevulde zalmforel met amandelen

Een heerlijk gevulde zalmforel met amandelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde zalmforel met amandelen te bereiden

Spoel de forel onder koud water en dep droog.
Wrijf de binnen zijde in met lookpasta en leg er verse takjes dille op vul een deel op met de champignons ,kerstomaatjes, rode ajuin en amandelschilfers.
Bak deze gaar in boter en voeg een beetje citroensap toe. De rest van de groentenmengeling met fijn gesneden lookteentjes even opwokken met een scheut rode wijn , goed kruiden met peper en zout en dille laat dit even goed sudderen.Serveer met een salade naar keuze en vers gebakken fritten en garneer af met amandelschilfers.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Alex, met witte wijn zeker een aanrader, maar dat is het juist iedereen maakt het met witte wijn dus voor de verandering ;) Dank je voor de fijne reactie. Groetjes van ons 3tjes :);):p
alex alloing

alex alloing zegt:
Beste,
Dit is een lekker en fijn gerecht, maar ik denk dat het met droge witte wijn nog beter is dan de rode wijn! Verder een aanrader hoor, zelfs zonder de frietjes!