Klik op foto om te vergroten.
Hier kan je zowel aardappelen, rijst of pasta bij serveren.
En zeker de wijn niet vergeten, dan vergeet je dadelijk dat het buiten aan het onweren is maar toch heerlijk gesmuld, ook al was het in de voortent.
Recept
« Terug naar recepten
Vakantie : gevulde witte paprika
PT40M
Vakantie : gevulde witte paprika
Heerlijke gevulde witte paprika's. Een recept uit de Balkan welke zeker de moeite is om te proberen!
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vakantie : gevulde witte paprika te bereiden
- Snij van twee witte paprika's het hoedje eraf, haal de zaadjes er voorzichtig uit.
- Snij de hoedjes in kleine blokjes evenzeer een stuk ajuin en meng dit onder het gehakt samen met de chapelure, het eike en goed kruiden.
- Vul de paprika's met deze vulling goed aanduwen, rest van het gehakt balletjes draaien.
- Snij de rest van de ajuin, rode paprika en witte paprika in grove stukken.
- De tomaten fijn snijden.
- Boter in een diepe braadpan laten smelten en alle groenten toevoegen, leg hierboven de gevulde paprika's de balletjes, eventueel nog bijkruiden, scheutje wijn erover.
- Laat dit alles op een zacht vuurtje sudderen en roer regelmatig even in de pan.
Suzanne Ernst zegt: