Voor de tweede dag regen en onweer, temperaturen flink gedaald van 40°C naar 27°C, brr fris weer dan smaakt zo een soepje wel.
Recept kalkoenbouletten vind je op mijn recepten pagina : vakantie : gevulde witte paprika.
Recept
« Terug naar recepten
Vakantie: soepje , hutsepotje alles bijeen
PT30M
Vakantie: soepje , hutsepotje alles bijeen
Een heerlijk vakantie: soepje , hutsepotje alles bijeen recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vakantie: soepje , hutsepotje alles bijeen te bereiden
Aardappellen schillen.
Sjalotjes kuissen en in twee snijden.
Knolselder schillen en in grove stukken snijden evenzeer het groen loof.
Tomaat in zessen snijden.
Wortel in stukjes snijden.
Paprika's in reepjes snijden.
Ajuin grof snijden.
Laat olijfolie warm worden in ketel en bak de kalkoen blokjes aan, voeg alle groenten toe behalve de tomaten, laat dit alles even stoven gekruid met peper en zout, voeg regelmatig het water toe en de bouillonblokjes. Laat zacht pruttelen de laatste vijf min. de kalkoenboulletjes toevoegen en de tomaat.
Indien nodig bijkruiden. Serveer met brood en een heerlijk glaasje wijn.
Sjalotjes kuissen en in twee snijden.
Knolselder schillen en in grove stukken snijden evenzeer het groen loof.
Tomaat in zessen snijden.
Wortel in stukjes snijden.
Paprika's in reepjes snijden.
Ajuin grof snijden.
Laat olijfolie warm worden in ketel en bak de kalkoen blokjes aan, voeg alle groenten toe behalve de tomaten, laat dit alles even stoven gekruid met peper en zout, voeg regelmatig het water toe en de bouillonblokjes. Laat zacht pruttelen de laatste vijf min. de kalkoenboulletjes toevoegen en de tomaat.
Indien nodig bijkruiden. Serveer met brood en een heerlijk glaasje wijn.