Recept
« Terug naar recepten
Luchtige tompouce met frambozenroom
PT30M
Luchtige tompouce met frambozenroom
Een heerlijk luchtige tompouce met frambozenroom recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Vriendin - L. V. 161111
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luchtige tompouce met frambozenroom te bereiden
Verwarm de oven voor op 225°C.
Snij de plakjes bladerdeeg doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de plakjes deeg 8-10 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin en gerezen zijn.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Meng intussen in een kommetje de poedersuiker met 1 eetlepel likeur. Voeg druppeltje voor druppeltje 1 eetepel water toe, zodat het glazuur niet te vloeibaar wordt.
Snijd de deegrepen over de lengte doormidden en bestrijk de bovenste helften met glazuur.
Laat hard worden.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en meg daar 1 eetlepel likeur en de frambozenjam door.
Verdeel de room over de onderste helften van de repen deeg.
Leg de helften met het glazuur erboven op.
Leg de tompouces op de bordjes met de frambozen erbij.
Snij de plakjes bladerdeeg doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de plakjes deeg 8-10 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin en gerezen zijn.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Meng intussen in een kommetje de poedersuiker met 1 eetlepel likeur. Voeg druppeltje voor druppeltje 1 eetepel water toe, zodat het glazuur niet te vloeibaar wordt.
Snijd de deegrepen over de lengte doormidden en bestrijk de bovenste helften met glazuur.
Laat hard worden.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en meg daar 1 eetlepel likeur en de frambozenjam door.
Verdeel de room over de onderste helften van de repen deeg.
Leg de helften met het glazuur erboven op.
Leg de tompouces op de bordjes met de frambozen erbij.