Recept
« Terug naar recepten
Macaroni tortilla
PT60M
Macaroni tortilla
Een heerlijk macaroni tortilla recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Macaroni tortilla te bereiden
-Het gehakt rul bakken.
-De uien toevoegen samen met de champignons en de paprika.
-Even aanbakken.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen samen met de tomatenpuree en goed doorroeren.
-De bouillonblokjes erboven verkruimelen en een eetlepel oregano erbij doen, goed doorroeren en met de deksel op de pan op zacht vuur laten pruttelen.
-Intussen de macaroni gaar koken.
-De macaroni bij de vleessaus doen en goed doorroeren tot alles goed vermengd is.
-Het macaroni mengsel iets laten afkoelen.
-Op iedere tortilla 2 plakken ham leggen en een laag macaroni scheppen (in het midden) en beleggen met plakjes tomaat.
-De tortilla oprollen en ze naast mekaar in een ovenschaal leggen.
-Bestrijk ze allemaal met kruidenboter en bestrooi daarna met de kaas.
-Strooi er nog iets oregano over en peper.
-Bak in een voorverwarmde oven van 200C tot de kaas goudbruin gesmolten is.
-Laat een beetje afkoelen en snijd iedere tortilla in 3 stukken.
-De uien toevoegen samen met de champignons en de paprika.
-Even aanbakken.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen samen met de tomatenpuree en goed doorroeren.
-De bouillonblokjes erboven verkruimelen en een eetlepel oregano erbij doen, goed doorroeren en met de deksel op de pan op zacht vuur laten pruttelen.
-Intussen de macaroni gaar koken.
-De macaroni bij de vleessaus doen en goed doorroeren tot alles goed vermengd is.
-Het macaroni mengsel iets laten afkoelen.
-Op iedere tortilla 2 plakken ham leggen en een laag macaroni scheppen (in het midden) en beleggen met plakjes tomaat.
-De tortilla oprollen en ze naast mekaar in een ovenschaal leggen.
-Bestrijk ze allemaal met kruidenboter en bestrooi daarna met de kaas.
-Strooi er nog iets oregano over en peper.
-Bak in een voorverwarmde oven van 200C tot de kaas goudbruin gesmolten is.
-Laat een beetje afkoelen en snijd iedere tortilla in 3 stukken.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Serveer op een frisse salade van ijsbergsla ofwel een komkommersalade.
apu zegt: