KookJij

Ovenschotel Stroganoff

In deze ovenschotel is de befaamde Russische Stroganoffsaus verwerkt. Door rundergehakt te gebruiken in plaats van biefstukreepjes is het beter geschikt voor een ovenschotel. Je kunt ook nog wodka of rode wijn toevoegen maar let wel op dat de saus niet te dun wordt. Goed laten inkoken of een beetje binden met bloem of ander bindmiddel is de beste oplossing. Tip: Doe zuurkool door de aardappelpuree en je krijgt een stevige winterschotel.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel Stroganoff te bereiden

  1. Bak de spekreepjes en voeg het gehakt toe als dit gebakken is de paprikapoeder, daarna de knoflook en de uien.
  2. Tomaat, paprika en champignons erbij laat dit geheel even sudderen en voeg de tomatenpuree en de crème fraiche toe.
  3. Zorg dat het een mooie dikke "saus" wordt eventueel een beetje binden.
  4. Doe het geheel in een ovenschaal en dek af met de aardappelpuree en de geraspte kaas.
  5. Ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Wilmie Willemse

Wilmie Willemse zegt:
@bets soors, dankjewel.
@Louis, het zou zomaar kunnen, ik ben beter in koken dan in geschiedenis ;)
Louis

Louis zegt:
Stroganoff wordt helaas ten onrechte altijd aan de russen toebedeeld. Het is echter afkomstig uit Spanje, maar daarom niet minder lekker.
bets soors

bets soors zegt:
ziet er goed uit