Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel Stroganoff
PT60M
Ovenschotel Stroganoff
In deze ovenschotel is de befaamde Russische Stroganoffsaus verwerkt. Door rundergehakt te gebruiken in plaats van biefstukreepjes is het beter geschikt voor een ovenschotel.
Je kunt ook nog wodka of rode wijn toevoegen maar let wel op dat de saus niet te dun wordt.
Goed laten inkoken of een beetje binden met bloem of ander bindmiddel is de beste oplossing.
Tip: Doe zuurkool door de aardappelpuree en je krijgt een stevige winterschotel.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel Stroganoff te bereiden
- Bak de spekreepjes en voeg het gehakt toe als dit gebakken is de paprikapoeder, daarna de knoflook en de uien.
- Tomaat, paprika en champignons erbij laat dit geheel even sudderen en voeg de tomatenpuree en de crème fraiche toe.
- Zorg dat het een mooie dikke "saus" wordt eventueel een beetje binden.
- Doe het geheel in een ovenschaal en dek af met de aardappelpuree en de geraspte kaas.
- Ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
Wilmie Willemse zegt:
@Louis, het zou zomaar kunnen, ik ben beter in koken dan in geschiedenis ;)