Recept
« Terug naar recepten
Mais Soep met Krab
PT50M
Mais Soep met Krab
Zowel in mais, als in krab zit een zoetje en het is dan ook niet zo verwonderlijk, dat deze twee goed bij elkaar passen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mais Soep met Krab te bereiden
- Verhit in de pan 1 - 2 eetlepels olijfolie en verhit daarin de uien tot ze glazig zien en doe dan de knoflook er bij gedurende 1 minuut.
- Voeg dan toe de mais, de peper en roer dat gedurende 5 minuten om.
- Voeg dan toe de bouillon en breng de massa aan de kook. Laat het geheel 10 minuten doorkoken.
- Haal van het vuur af en giet de inhoud van de pan in een keukenblender met de room en de melk en laat iets afkoelen.
- Doe het deksel op de blender en daaroverheen een keukenhanddoek en pureer de massa tot een gladde en homogene massa.
- De gegaarde doperwten grof prakken met de overgebleven olijfolie en dat door de krab wegwerken.
- Verdeel de soep over de kommen en verdeel het krabmengsel ook over de kommen en bestrooi met korianderblaadjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij een droge op hout opgevoede Chardonnay of een Riesling Kabinett Trocken