Recept
« Terug naar recepten
De lekkerste guacamole
PT15M
De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole maak je natuurlijk zelf. Deze heb ik met succes
nagemaakt zoals de smaak was toen ik het zelf in Mexico heb gegeten.
Het is niet alleen een onmisbaar bijgerecht bij het pittige Mexicaanse eten.
Het is natuurlijk ook gewoon lekker om er tortillachips in te dippen bij een
borrel of Mexicaans biertje.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe De lekkerste guacamole te bereiden
- Verwijder de pitjes uit de chilipeper en snij deze zo fijn mogelijk.
- Snipper de ui zo fijn mogelijk, knijp de knoflook uit en doe alles in een kom.
- Snij de avocado's doormidden, haal de pit eruit, schep het vruchtvlees eruit met een lepel en doe dit ook in de kom.
- Voeg alvast het sap van een halve limoen toen en prak alles doorelkaar met een vork.
- Voeg dan peper, zout, fijngehakte koriander en de rest van het limoensap toe en meng alles goed door elkaar.
- Verwijder de pitjes en het sap uit de tomaat, snij deze in kleine blokjes en schep dit door de massa.
- Wanneer je granaatappel gebruikt; snij deze doormidden en sla met een pollepel de pitjes eruit. Schep deze dan in plaats van de tomaten blokjes door de guacamole.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Vervang de tomaat eens door granaatappel (zie foto)