Recept
« Terug naar recepten
Thaise komkommersalade fris en pittig
PT10M
Thaise komkommersalade fris en pittig
Een heerlijk frisse en toch wel een beetje pittige komkommersalade.
Combineert geweldig goed bij alle Thaise en andere Aziatische gerechten.
Super eenvoudig en snel om te maken. Laat de salade wel een half uurtje
staan (of langer) zodat de smaakjes goed in kunnen trekken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise komkommersalade fris en pittig te bereiden
- Was de komkommer en snij deze in dunne schijfjes. Pel de ui en snij deze in halve ringen. Was de peper, haal de pitjes en de zaadlijsten eruit en snij deze fijn.
- Doe alles in een kom en meng dit door elkaar.
- Maak een dressing van de vissaus, limoensap, suiker en knoflook (uit de knijper) en doe dit over het komkommermengsel in de schaal.
- Snij de koriander grof en hak de pinda's. Voeg het toe en meng alles doorelkaar.
- Laat het een half uurtje (of langer) staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.