Recept
« Terug naar recepten
Thaise makreelsalade
PT10M
Thaise makreelsalade
Als liefhebber van de Thaise keuken heb ik hier een stukje gerookte
makreel verwerkt tot een salade met een heerlijke Thaise touch.
Lekker als hapje bij de borrel maar zal zeker ook niet misstaan op een
buffet.
Ik heb er cassave kroepoek bij geserveerd maar dit kan ook gewoon op
een toastje of op een stukje stokbrood.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Thaise makreelsalade te bereiden
- Snij de makreel in kleine stukjes en doe het in een kom.
- Snij de komkommer in kleine blokjes en de ui fijn en doe deze in de kom erbij.
- Maak een dressing van limoensap, vissaus, sesamolie, gembersiroop, palmsuiker, geperste knoflook en fijngesneden peper, giet dit in de kom over de andere ingrediënten en schep alles door elkaar.
- Snij de koriander fijn en schep het door de rest van de massa.
- Serveer er cassave kroepoek bij.