KookJij

Cubaanse koolsalade

Koolsalade was tijdens mijn vakantie op Cuba een van de vaste onderdelen van de lunch of het diner. Ik heb het daar op meerdere plekken en in verschillende varianten gegeten. Thuis heb ik deze gemaakt en de salade past uitstekend bij een aantal Cubaanse gerechten die ik sindsdien in eigen keuken gemaakt heb. Maak de salade gerust al een paar uur van te voren dan kan de kool wat zachter worden en de smaken goed intrekken.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Jamaica
Keuken: Caraibische
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cubaanse koolsalade te bereiden

  1. Snij of schaaf de kool zo dun mogelijk, snij de radijsjes in dunnen plakjes, de rode ui in halve ringen, de lente ui in ringetjes en hak de koriander grof en meng alles door elkaar.
  2. Maak de dressing, giet die over de salade en meng alles goed door elkaar.
  3. Maak de salade gerust al een paar uur van te voren dan kan de kool wat zachter worden en de smaken goed intrekken.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

N.B. Ik heb het recept bij Jamaica ingedeeld omdat Cuba ontbreekt in de lijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst