Recept
« Terug naar recepten
Cubaanse koolsalade
PT15M
Cubaanse koolsalade
Koolsalade was tijdens mijn vakantie op Cuba een van de vaste onderdelen
van de lunch of het diner. Ik heb het daar op meerdere plekken en in
verschillende varianten gegeten. Thuis heb ik deze gemaakt en de salade
past uitstekend bij een aantal Cubaanse gerechten die ik sindsdien in eigen
keuken gemaakt heb.
Maak de salade gerust al een paar uur van te voren dan kan de kool wat
zachter worden en de smaken goed intrekken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Jamaica
Keuken:
Caraibische
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cubaanse koolsalade te bereiden
- Snij of schaaf de kool zo dun mogelijk, snij de radijsjes in dunnen plakjes, de rode ui in halve ringen, de lente ui in ringetjes en hak de koriander grof en meng alles door elkaar.
- Maak de dressing, giet die over de salade en meng alles goed door elkaar.
- Maak de salade gerust al een paar uur van te voren dan kan de kool wat zachter worden en de smaken goed intrekken.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
N.B. Ik heb het recept bij Jamaica ingedeeld omdat Cuba ontbreekt in de lijst.