Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsalade met Opperdoezer en rucola
PT30M
Aardappelsalade met Opperdoezer en rucola
Aardappelsalade is altijd lekker met warm weer en zeker met nieuwe
aardappeltjes vind ik het nog lekkerder. Deze keer heb ik Opperdoezer
ronde gebruikt en dat is geen gewone aardappel maar een culinair begrip.
Als je ze een keer ergens tegenkomt zou ik zeker de kans nemen om ze
eens te proberen. Heb je geen Opperdoezer ronde dan kun je deze salade
natuurlijk ook met andere aardappeltjes maken.
De salade kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsalade met Opperdoezer en rucola te bereiden
- Boen de aardappels schoon en kook ze 15 minuutjes. Pel de schil eraf en snij ze in 4 stukken (grote in 8 stukken).
- Maak in de tijd dat de aardappelen koken de dressing.
- Snipper de ui, snij de lente uitjes in kleine ringetjes, het katenspek in reepjes en de appel in stukjes.
- Doe dit allemaal in een kom en meng de dressing er doorheen.
- Doe de aardappelstukjes en de rucola erbij en schep alles voorzichtig door elkaar.