Recept
« Terug naar recepten
Kalkoen-gerookt spek enz... de lente is in het land
PT30M
Kalkoen-gerookt spek enz... de lente is in het land
Een rare speciale combinatie maar oh zo heerlijk fris.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoen-gerookt spek enz... de lente is in het land te bereiden
- Marineer de in reepjes gesneden kalkoen in de boven vernoemde marinade laat +/- 6 tal uren marineren. Bak het spek zonder vetstoffen aan voeg de reepjes kalkoen toe bak deze gaar aan. Laat afkoelen.
- Lente ui in fijne ringen snijden, appel in jullienne snijden eveneens de radijsjes, rucola iets fijner snijden. Snij de brie in kleine blokjes.
- Maak een vinigraitte van mayonaise, mosterd, cognac en multivruchtensap voeg kruiden en honing toe. Het eike fijn hakken meng deze vinigraitte onder de groenten en het vlees. Serveer zeer fris.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten. De marinade van het vlees is niet bij de bereiding gerekend.