Klik op foto om te vergroten.
Varkenshaasje gevuld te vinden op mijn receptenpagina.
Recept
« Terug naar recepten
Aardappelpuree met appel, spek en champignons
PT30M
Aardappelpuree met appel, spek en champignons
Een heerlijk aardappelpuree met appel, spek en champignons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelpuree met appel, spek en champignons te bereiden
Kook de aardappelen gaar en giet af.
Pureer en kruid met peper, zout, muskaatnoot, het eitje en olijfolie eronder mengen.
Appels in stukjes snijden.
Champignons in stukjes snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Spekblokjes zonder vetstoffen aanbakken haal uit de pan.
Bak de appels, champignons en sjalot in dezelfde pan kruid met peper en voeg de honing toe en een beetje port, laat even opkoken totdat de porto verdampt is. Laat alles afkoelen.
Meng de groenten met het spek, voeg de fijn gesneden peterselie en paneermeel toe. Meng de helft onder de aardappelen.
De andere helft werd gebruikt om varkenshaasje te vullen, deze te vinden op mijn receptenpagina onder Varkenshaasjes gevuld.
Je mag natuurlijk de volledige mengeling onder de puree mengen.
Pureer en kruid met peper, zout, muskaatnoot, het eitje en olijfolie eronder mengen.
Appels in stukjes snijden.
Champignons in stukjes snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Spekblokjes zonder vetstoffen aanbakken haal uit de pan.
Bak de appels, champignons en sjalot in dezelfde pan kruid met peper en voeg de honing toe en een beetje port, laat even opkoken totdat de porto verdampt is. Laat alles afkoelen.
Meng de groenten met het spek, voeg de fijn gesneden peterselie en paneermeel toe. Meng de helft onder de aardappelen.
De andere helft werd gebruikt om varkenshaasje te vullen, deze te vinden op mijn receptenpagina onder Varkenshaasjes gevuld.
Je mag natuurlijk de volledige mengeling onder de puree mengen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
david zegt:
Vriendelijke groet david:)
derbyke zegt:
derbyke zegt: