Recept
« Terug naar recepten
Mandarijnenmarmelade
PT60M
Mandarijnenmarmelade
Een heerlijk mandarijnenmarmelade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
landleven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mandarijnenmarmelade te bereiden
De mandarijnen goed wassen, de schil borstelen. De mandarijnen vervolgens pellen, het wit van de schil schrapen en de schil in dunne reepjes snijden. Doe de reepjes in een linnen zakje. Doe in een pan het water, citroenschil, het zakje met mandarijnenschil en citroenzuur en de mandarijntjes. Het geheel aan de kook brengen en de massa ongeveer 2 uur laten sudderen. Regelmatig omroeren. Na 1/2 uur koken de mandarijnenschilletjes uit de pan nemen. De schilletjes op een zeef leggen, afspoelen met koud water en goed laten uitlekken. De vruchtenmassa door een fijne zeef drukken. Het sap in een schone pan doen en de suiker en mandarijnenschilletjes toevoegen. Het geheel al roerend aan de kook brengen en de suiker goed op laten lossen. De marmelade tot de gewenste dikte in laten koken. De proef op de som nemen door 1 lepel marmelade op een koude schotel te laten vallen. Even laten afkoelen en de schotel schuin houden. Als de marmelade langzaam wegschuift, is hij goed. De marmelade in schone potten gieten.