Recept
« Terug naar recepten
Mangocompote met rozijnen en specerijen
PT10M
Mangocompote met rozijnen en specerijen
Een heerlijk mangocompote met rozijnen en specerijen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mangocompote met rozijnen en specerijen te bereiden
Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in blokjes (ongeveer 600 g nettogewicht). Doe ze in een stoofpan met de suiker, het limoensap, het vierkruidenpoeder en de rozijnen. Breng al roerend aan de kook. Dek af en laat 10 à 15 min. op een zacht vuur sudderen.
De gaartijd hangt af van de rijpheid van de mango’s: de blokjes moeten zacht zijn zonder uiteen te vallen.
Dien lauw op met een bol vanilleijs of koud met plattekaas. Je kan deze compote ook serveren bij wild, ganzenlever, gevogelte, enz.