Recept
« Terug naar recepten
Dessert: appeltaart
PT150M
Dessert: appeltaart
Kruimeldeegtaart met appel, amandelen en ruwe rietsuiker.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: appeltaart te bereiden
- Boter samen met de suiker, ei, bloem, bakpoeder en melk mengen tot een glad deeg. Zet deze 60 min in de koelkast in plastiekfolie. Verwijder het klokhuis van de appels deze in blokjes snijden en de ruwe rietsuiker eronder mengen samen met de grof gesneden amandelen. Neem een springvorm vet deze in met boter en bestuif met bloem. Rol het deeg uit beg de bodem en zijkanten van de springvorm duw lichtjes aan. Houd een beetje deeg aan de kant voor reepjes van te snijden. Vul de springvorm met de stukjes appel en amandelen. Als laatste de reepjes deeg over de appels leggen. Besmeer de bovenkant van het deeg met een beetje melk en strooi nog wat ruwe rietsuiker erover. Bak deze taart +/- 60 min in een voorverwarmde oven op 160 gr. Laat afkoelen op rooster, voor het opdienen bestrooien met bloemsuiker.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.