Recept
« Terug naar recepten
Dessert: taart op grootmoeders wijze
PT60M
Dessert: taart op grootmoeders wijze
Een simpele taart met heerlijk fruit.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: taart op grootmoeders wijze te bereiden
- Oven voorvrwarmen op 180 gr. Appels en peren schillen en klokhuis verwijderen deze in blokjes snijden. De suikers mengen onder het fruit. Beleg een taartvorm met het deeg gebruik het bakpapier waar het deeg mee opgerold is, prik met een vork gaatjes in het deeg. Vul de taartvorm met het fruit en bestrijk de randen met melk. Zet +/- 40 min in de oven. Laat afkoelen op rooster. Week het blaadje gelatne in koud water cointreau op warmen en de gelatine erin oplossen besperkel de taart en smeer de randen in. Serveer de taart met bloemsuiker en amandelschilfers.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.