Recept
« Terug naar recepten
Meringue Cathrien
PT20M
Meringue Cathrien
Een heerlijk meringue cathrien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meringue Cathrien te bereiden
Bereiden ijs: Snij de cake in 20 zeer dunne plakjes. Omwikkel elk bolletje yoghurtijs met 2 plakjes cake. Laat dit goed aanvriezen. Vermeng het eiwit en de suiker au bain marie totdat de suiker is opgelost. Klop het daarna tot het luchtig en taai is. Spuit met een klein dun spuitje de ijsbal op met niet te veel eiwit. Kleur met een brander of onder de grill in de oven het eiwit. Bereiden saus: Pers de citroenen en sinaasappels uit. Voeg aan het sap water, suiker en het vanillestokje toe. Maak de ananas schoon en snijd in stukjes. Voeg de helft van de in stukjes gesneden ananas bij het suikerwater, laat opkoken en kook vervolgens zachtjes door totdat de ananas zacht is. Pureer met de staafmixer. Voeg de rest van de in stukjes gesneden ananas toe en laat een kwartiertje zachtjes koken. De stukjes ananas moeten zacht worden maar wel heel blijven. Bind met wat maïzena of aardappelmeel. Serveren: Leg een bolletje ijs op een bordje, giet er de ananassaus omheen en garneer
Tip:
In plaats van yoghurtijs kunt u ook andere frisse ijssoorten gebruiken zoals bijvoorbeeld vanille-ijs.
Tip:
In plaats van yoghurtijs kunt u ook andere frisse ijssoorten gebruiken zoals bijvoorbeeld vanille-ijs.