Recept
« Terug naar recepten
Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)
PT20M
Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad)
Zulke soortgelijke salade kregen wij elke morgen bij het ontbijt toen we in
Zanzibar waren. En hoewel het tropische fruit daar natuurlijk nóg veel
lekkerder is dan hier, is het voor hier ook wel een echte aanrader.
Lekker voor op een buffet bij een brunch of bbq maar ook gewoon lekker
als toetje.
De siroop die je als een soort "dressing" gebruikt is even wat meer werk
maar is het zeker waard.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
A taste of Zanzibar (In eigen keuken gemaakt en gefotografeerd)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tropische fruitsalade uit Zanzibar (Matunda salad) te bereiden
- Rasp de schil en pers het sap uit van de 2 citroenen en 2 sinaasappel
- Meng de schil en het sap in een steelpannetje en kook gedurende 3 minuten met de suiker. Koel de siroop in de koelkas
- Snij blokjes van de geschilde papaja, ananas, meloen, mango, sinaasappels en snij de bananen in plakjes. Meng al het fruit door elkaar.
- Snij de passievruchten doormidden en lepel de inhoud bovenop het gemengde fruit.
- Giet de siroop over de fruitsalade en zet de schaal tot gebruik in de koelkast.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Ik kon met geen mogelijkheid verse papaja vinden en had de keuze; of weglaten, of papaja uit blik gebruiken en ik heb dus voor dat laatste gekozen.