Recept
« Terug naar recepten
Waterval van vers fruit
PT20M
Waterval van vers fruit
Een heerlijk en gezond nagerecht. Ook erg leuk als onderdeel van een buffet.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Nagerecht
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Waterval van vers fruit te bereiden
- Watermeloen in de helft snijden verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes.
- Galia meloen ontpitten en het vruchtvlees in blokjes snijden.
- Kiwi schillen en in blokjes snijden.
- Verwijder de schil van de sinaasappels met een scherp mes en snij tss de vliesjes het vruchtvlees eruit.
- Peren schillen en in blokjes snijden voor verkleuring deze in een beetje citroensap leggen.
- De appels niet schillen en evenzeer in blokjes snijden, deze bij de peren voegen.
- Ananas in vier snijden, verwijder de harde kern en 3 stukken de schil verwijderen snij in blokjes het andere stuk met schil in schijfjes snijden voor afgarnering.
- Papaya's schillen en in blokjes snijden.
- Een deel van de fysalis ontdoen van de blaadjes.
- Meng deze fruitsoorten goed onder elkaar leg het fruit op een diepe schaal vul de uitgeholde watermeloen serveer deze bij het fruit, werk af met de aardbeien en besjes de stukjes ananas. Je kan ook satestokjes nemen en er stukjes vers fruit opsteken.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
klik op foto om te vergroten.