Recept
« Terug naar recepten
Meringue ijsdessert met witte chocoladesaus
PT120M
Meringue ijsdessert met witte chocoladesaus
Een heerlijk meringue ijsdessert met witte chocoladesaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
kees de hond
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
silvo.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meringue ijsdessert met witte chocoladesaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eiwitten stijf. Voeg al kloppende in delen de kristalsuiker toe en spatel vervolgens de poedersuiker erdoor.
Schep het eiwitschuim in de spuitzak. Spuit hiermee (of maak met behulp van 2 eetlepels) 8 schuimrondjes van ca. 7 cm doorsnede op de bakplaat. Verdeel de pistachenootjes over de schuimrondjes en laat deze 1½ uur in de oven drogen.
Breek boven een kom de chocolade in stukjes. Snijd het Silvo Vanillestokje in de lengte open. Verwarm de slagroom met het vanillestokje. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer dit door de slagroom. Schenk de slagroom over de chocolade en roer dit tot een gladde saus.
Schep een grote bol ijs op een bord en leg er 2 schuimrondjes tegenaan.
Garneer met een takje munt en rode bessen en schenk er chocoladesaus bij.
Klop de eiwitten stijf. Voeg al kloppende in delen de kristalsuiker toe en spatel vervolgens de poedersuiker erdoor.
Schep het eiwitschuim in de spuitzak. Spuit hiermee (of maak met behulp van 2 eetlepels) 8 schuimrondjes van ca. 7 cm doorsnede op de bakplaat. Verdeel de pistachenootjes over de schuimrondjes en laat deze 1½ uur in de oven drogen.
Breek boven een kom de chocolade in stukjes. Snijd het Silvo Vanillestokje in de lengte open. Verwarm de slagroom met het vanillestokje. Schraap het merg uit het vanillestokje en roer dit door de slagroom. Schenk de slagroom over de chocolade en roer dit tot een gladde saus.
Schep een grote bol ijs op een bord en leg er 2 schuimrondjes tegenaan.
Garneer met een takje munt en rode bessen en schenk er chocoladesaus bij.